***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Росен Желязков и депутати под руски ракети в Киев. Земеделци блокират пътища, превозвачи искат съдействие от полицията


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 февруари   

 

Русия нанесе ракетни удари по Киев и други украински градове в пиковите утринни часове. Това оповестиха военновъздушните сили на Украйна.

Нападението съответствува с визитата на български депутати в украинската столица. В елементи от града е спряно електричеството и водоподаването, удостовери екипът на NOVA, който се намира в Киев. Специалните пратеници  Иван Кънчев и Николай Кънчев прекараха часове в бомбоубежище.

***

***

Животновъди и земеделци са на мястото на митинга при пътния възел на автомагистрала „ Струма “ при санданското село. Те блокираха придвижването с тежка техника, стада кози и бали плява, демонстрират фотосите на организация Булфото.  

***

***

Заради фермерските митинги в цялата страна, придвижването на междуселищните рейсове по републиканската пътна мрежа става мъчно и постепенно, споделят превозвачи.

***

Междувременно, в Гърция – където има сходна обстановка:

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис през днешния ден още веднъж изпрати към протестиращите фермери посланието, че държавното управление е отворено за разговор, само че при изискване, че бъдат вдигнати блокадите на пътища в страната, оповестява телевизия Скай.

„ Ще го кажа отново: отворен разговор с отворени пътища. Никой не може да изнудва цялото общество “.

***

Криминални регистрации на убития Мартин Божанов-Нотариуса са били заличавани в Министерство на вътрешните работи по негова молба.

Това се е случило още през 2012 година През януари 2006 година Нотариуса е арестуван за имотна машинация в 3-о районно ръководство в София. Взети са му отпечатъци и е сниман отстрани и анфас. По това време Божанов към този момент е осъждан за кражба с щурм, само че през далечната 1994 година Подсъдим е, а след това е оневинен за кражбата на папки от делото против нотариуса Слави Крашевски. След тази история остава чист.

Неслучайно министър председателят Николай Денков уточни в деня след убийството, че Божанов е с чисто досие, което е реалност. Той е оправдан по остарялата присъда, оневинен е и след 2006 година не е упрекван за закононарушения.

***

***

„ Целим да има минимални земетресения в ръководството, да има минимални промени. За нас е значимо да има цялостна ротация сред Мария Габриел и акад. Николай Денков “. 

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

***

„ Въоръжените сили на Израел унищожиха десетки терористи от палестинската терористична формация Хамас при интервенция в град Хан Юнис ", това съобщи медията от Еврейската страна нюзру.

***

Русия стартира да купува банани от Индия и ще усили вноса от тази страна, заяви през днешния ден Руската работа за ветеринарен и фитосанитарен надзор Росселхознадзор, представена от Ройтерс.

Решението е взето, откакто Москва се отхвърли от най-големия си вносител Еквадор, поради решението му да замени остарялото си руско военно съоръжение за нови оръжия от Съединени американски щати.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР